DUOCAR schenkt nieuwe SUPERCUP Vlaardingen/Schiedam

Schiedam – De Supercup Schiedam/Vlaardingen heeft een nieuwe SUPERCUP!. Zoals eerder gemeld
was de organisatie van de wedstrijd tussen de Schiedamse en Vlaardingse kampioen afgelopen week naarstig op zoek naar de toonaangevende trofee maar ondanks diverse oproepen werd de Cup niet gevonden. Patrick Gunneweg, eigenaar van caravan en chaletbouw DUOCAR trok zich het lot aan en handelde direct waardoor de winnaar van het duel DVO’32 – Hermes DVS zich kan verheugen op een gloednieuwe SUPERCUP. “Patrick is met DUOCAR is al jaren een zeer gewaardeerde partner van het Schiedams kampioenschap en de Supercup wedstrijd. Wij zijn erg blij dat hij ook nu weer zijn betrokkenheid toont.” weet Mischa Keemink, samen met Ed Molenaar en Marvin Janssen organisator van de evenementen te vertellen.
De supercup is met zijn 1 meter 10 tamelijk groot te noemen. “Dan verdwijnt hij in ieder geval niet meer bij iemand op zijn nachtkastje,” laat Gunneweg met een knipoog weten.

Op dinsdag 24 mei zal er om 19:30 worden afgetrapt. Het toneel van de tweestrijd tussen de regerend kampioen van Schiedam (Hermes DVS) en Vlaardingen (DVO’32) is net als de vorige edities, sportpark Willem-Alexander, de thuishaven van Kethel Spaland en gelegen op de grens van beide buursteden.

“We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk kunnen we de wedstrijd nu echt gaan spelen,” laat Mischa Keemink namens de organisatie weten. “Afgelopen twee jaar zijn zowel het Vlaardings kampioenschap als het Schiedams kampioenschap niet gespeeld maar met Hermes DVS en DVO’32 als regerend kampioen is deze wedstrijd nooit van het programma af geweest. We hebben altijd gezegd ‘wat in het vat zit verzuurd niet’ en dat  geldt zeker niet voor haring en jenever. We zien deze wedstrijd dan ook weer als de aftrap van tal van sportevenementen die we zo lang hebben moeten missen” aldus Keemink

De Supercup traditie, in het leven geroepen door de organisatie van het Schiedams kampioenschap, gaat alweer haar vierde editie in en kende met VFC (zo) en Deltasport en SVV eerdere winnaars. De  finale tussen de haringkoppen en de jeneverneuzen kent dit jaar 2 nieuwkomers. DVO’32 bekroonde twee jaar geleden een meer dan uitstekend seizoen door in de finale van het Vlaardings kampioenschap VFC (za) met 8-0 alle hoeken van het veld te laten zien. Hermes DVS pakte op hun beurt op een zonovergoten Excelsior’20 complex de titel door de thuisploeg te verslaan in de finale. De strijd is uiteraard ook dit jaar weer gratis te bezoeken en de avond wordt zoals altijd opgeluisterd met de nodige muzikale gezelligheid.

 

 

Foto: Mischa Keemink en Ruben Zegers

Het laatste nieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *