Aankomend weekend op zaterdag 25 juni staat op het terrein van Herm es DVS alweer de 6de editie van het schiedams kampioenschap voor standaard teams op het programma.  Waterwegsport.nl blikt vooruit met de deelnemers. Dit keer succescoach Jacco Verhoev die met Excelsior’20, in het eerste zaterdagjaar, een huzarenstukje afleverde door via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse.

Jacco, Hoe kijk je terug op het seizoen?
,,We hadden een stroef begin van het seizoen. Ik begon met bijna 60 selectiespelers. Uit de zaterdagselectie, zondagselectie, nieuwe spelers en overgekomen jeugd moest een elftal worden gesmeed. Dat kostte natuurlijk tijd en dat kostte punten. Toch bleef het geloof dat het goed zou komen. In de loop van het seizoen werden de resultaten beter, maar konden we niet met de bovenste ploegen aanhaken. Aan het eind van het seizoen wisten we dat we van de laatste 5 wedstrijden er in ieder geval 4 moesten winnen. Dat deden we, alleen thuis tegen De Egelantier Boys bleven we op 1-1 steken, heel teleurstellend. Toch kwam het halen van de nacompetitie, jn de laatste competitiewedstrijd, tegen uitgerekend PPSC op het programma. In een potje dat alle kanten op kon wonnen wij met 3-2. Vervolgens wonnen we alledrie de nacompetitiewedstrijden, alles viel goed. Het elftal heeft dus van de laatste 8 partijen, er 7 gewonnen. Als 4e eindigen en dan via het toetje promoveren naar de 3e klasse is toch heel knap.”
En nu deze lijn doortrekken naar het Schiedams kampioenschap!
,,Het Schiedams kampioenschap is gewoon een hele gezellige voetbaldag met spelers die elkaar aardig kennen. Ook de toeschouwers komen vele bekenden tegen, altijd leuk natuurlijk. Wij missen veel spelers maar hebben nog zeker een aardig elftal.”
En de winnaar wordt:
,,Ik denk toch Kethel Spaland (zondag). Zij hadden een goed seizoen, zijn kampioen geworden in de 3e klasse en hebben dus veel zelfvertrouwen.”

Het evenement, waaraan de Schiedamse selectie-elftallen strijden om de eer van de jeneverstad is alweer toe aan haar zesde editie. PPSC (2015), SVV (zo) (2016), SVV (zo) (2017), Excelsior’20/SVV (zo) (2018) en Hermes DVS 2019 legde in de eerdere edities beslag op de titel en bijbehorende DUOCARCUP, de naamgever van de trofee. De afgelopen 2 jaar werd er door de Corona perikelen niet gestreden om de eer.

Het toernooi op het terrein van Hermes DVS start om 11:00 met de poulewedstrijden waarna via kruisfinales en de finale de uiteindelijke winnaar bekend zal worden. De finale staat gepland rond 15:00 uur en wedstrijden duren 1 x 35 minuten. Bovendien vertegenwoordigd de uiteindelijke winnaar Schiedam aankomend seizoen in de supercup wedstrijd tegen de Vlaardings kampioen.

Gezelligheid
Uiteraard staat naast de sportieve eer ook de gezelligheid hoog op de agenda. Het publiek kan genieten van de klanken van DJ Hendrik Offenberg en uiteraard kan er worden genoten van een hapje en een drankje. Uiteraard is de toegang gratis.

Het programma:

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *