Aankomend weekend op zaterdag 25 juni staat op het terrein van Herm es DVS alweer de 6de editie van het schiedams kampioenschap voor standaard teams op het programma.  Waterwegsport.nl blikt vooruit met de deelnemers. Dit keer SVV met oefenmeester interim-trainer Mario Krabbendam.  Voor SVV eindigde het seizoen in mineur. De roodgroene traditieclub ging in de laatste speelronde in 4G kopje onder en zakte af naar de nieuwe 5e klasse.

Mario, hoe kijk je terug op het seizoen?
,,Het was een heel rommelig seizoen en dat heeft zijn uitwerking gekregen. Er kwam een trainerswissel waarna bleek dat de spelers een conditionele achterstand hadden. Er was veel onrust onder de spelers, waardoor spelers vertrokken. Taak voor de trainersstaf om rust te brengen, discipline en plezier. We begonnen met 3 punten en eindigden op 13. En eerlijk gezegd hebben we genoeg kansen gehad, ook tegen veel hoger geklasseerden, om punten te pakken. Het zat ons dan net niet mee.”
En nu het Schiedams kampioenschap!
,,Het is altijd een zien van bekenden. De organisatie staat en elke club moet gewoon meedoen.”
Wie zie jij als winnaar?
,,Niet SVV, denk ik. We spelen met veel invallers en een aantal nieuwelingen. Maar het blijft wel SVV. Ik zie Kethel Spaland (zondag) als de winnaar. Het is kampioen geworden en steekt goed in elkaar.”

Het evenement, waaraan de Schiedamse selectie-elftallen strijden om de eer van de jeneverstad is alweer toe aan haar zesde editie. PPSC (2015), SVV (zo) (2016), SVV (zo) (2017), Excelsior’20/SVV (zo) (2018) en Hermes DVS 2019 legde in de eerdere edities beslag op de titel en bijbehorende DUOCARCUP, de naamgever van de trofee. De afgelopen 2 jaar werd er door de Corona perikelen niet gestreden om de eer.

Het toernooi op het terrein van Hermes DVS start om 11:00 met de poulewedstrijden waarna via kruisfinales en de finale de uiteindelijke winnaar bekend zal worden. De finale staat gepland rond 15:00 uur en wedstrijden duren 1 x 35 minuten. Bovendien vertegenwoordigd de uiteindelijke winnaar Schiedam aankomend seizoen in de supercup wedstrijd tegen de Vlaardings kampioen.

Gezelligheid
Uiteraard staat naast de sportieve eer ook de gezelligheid hoog op de agenda. Het publiek kan genieten van de klanken van DJ Hendrik Offenberg en uiteraard kan er worden genoten van een hapje en een drankje. Uiteraard is de toegang gratis.

Het programma:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *