Aankomend weekend op zaterdag 25 juni staat op het terrein van Herm es DVS alweer de 6de editie van het schiedams kampioenschap voor standaard teams op het programma.  Waterwegsport.nl blikt vooruit met de deelnemers. Deze keer PPSC – oefenmeester Jeremy Hagestein.

Jeremy, hoe kijk je terug op het seizoen?
,,Het was zeker een aardig seizoen, wel soms met pieken en dalen. Ik wil dat mijn elftal voetbalt en het liefst vooruit. Ik heb geweldige wedstrijden gezien met mooie uitslagen. Maar het kon ook helemaal anders gaan we zomaar 3 of 4 goals tegen kregen.” We bleven toch tot het eind meedoen en dat resulteerde in de laatste en beslissende wedstrijd bij Excelsior’20. Ik had er echt een goed gevoel over en bracht dat ook naar buiten. Helaas gingen we met 3-2 onderuit, al blijf ik zeggen dat PPSC de betere spelers heeft. Ik heb zo vaak van hen genoten.”

Nu het  Schiedams kampioenschap!
,,Altijd leuk om oude bekenden te zien en alle clubs te zien. De organisatie is prima en ik vind dat je er als vereniging gewoon aan mee moet doen. De spelers zijn niet meer op hun best, toch hoop ik leuk voetbal te zien.”
Wie zie je als kanshebber deze editie?
,,Dan denk ik toch HBSS. Daar spelen aanvallers die net wat makkelijker scoren dan jongens uit de 4e klasse.”

Na de succesvolle jeugdeditie van het Schiedams kampioenschap voor jeugdteams zijn aankomende zaterdag 25 juni de standaard teams aan de beurt. Op een zomers terras van Grand Cafe Babbels werden Excelsior’20, SVV, Hermes DVS in poule A aan elkaar gekoppeld en in poule B gaan PPSC, Kethel Spaland (zo) en HBSS de strijd met elkaar aan.

Het evenement, waaraan de Schiedamse selectie-elftallen strijden om de eer van de jeneverstad is alweer toe aan haar zesde editie. PPSC (2015), SVV (zo) (2016), SVV (zo) (2017), Excelsior’20/SVV (zo) (2018) en Hermes DVS 2019 legde in de eerdere edities beslag op de titel en bijbehorende DUOCARCUP, de naamgever van de trofee. De afgelopen 2 jaar werd er door de Corona perikelen niet gestreden om de eer.

Het toernooi op het terrein van Hermes DVS start om 11:00 met de poulewedstrijden waarna via kruisfinales en de finale de uiteindelijke winnaar bekend zal worden. De finale staat gepland rond 15:00 uur. Alle wedstrijden duren 1 x 35 minuten en de scheidsrechters worden ook deze jaargang weer verzorgd door de enige echte Egbert Hadders van Scheidsrechters op Maat (SOM). De uiteindelijke winnaar gaat Schiedam aankomend seizoen vertegenwoordigen in de supercup wedstrijd tegen de Vlaardings kampioen.

Gezelligheid
Uiteraard staat naast de sportieve eer ook de gezelligheid hoog op de agenda. Het publiek kan genieten van de klanken van DJ Hendrik Offenberg en uiteraard kan er worden genoten van een hapje en een drankje. Uiteraard is de toegang gratis.

Het programma:

Hoofdveld (Groep A)
11:00 Excelsior’20 – SVV
11:45  SVV – Hermes DVS
12:30  Hermes DVS – Excelsior’20

Veld1 ( Groep B)
11:00 PPSC – Kethel Spaland (zo)
11:45 Kethel Spaland (zo) – HBSS
12:30 HBSS – Kethel Spaland (zo)

13:15  halve finale A: nummer 1 groep A – Nummer 2 groep B
14:00 halve finale B nummer 2 groep B – Nummer 1 groep A

14:45 verliezer  halve finale A – verliezer  halve finale B (strafschoppen)

15:00 FINALE: Winnaar  halve finale A – Winnaar  halve finale B

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *