Aankomend weekend op zaterdag 25 juni staat op het terrein van Hermes DVS alweer de 6de editie van het Schiedams kampioenschap voor standaard teams op het programma.  Waterwegsport.nl blikt vooruit met de deelnemers. Deze keer Kethel Spaland trainer Ronald van der Zalm die met zijn ploeg promoveerde naar de tweede klasse! Trekt hij deze lijn door naar het Schiedams kampioenschap?

Ronald, hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
Een geweldig seizoen aan onze kant, we hadden doelstelling bij de eerste drie mee te doen en als je dan vanaf wedstrijd 7 bovenaan komt te staan en je pakt vervolgens in wedstrijd 12 de 1e periode en blijf vervolgens tot einde seizoen bovenaan staan is dat wel heel knap!  Een groot compliment naar iedereen binnen de selectie. Dus daar ben ik bijzonder trots op.”

En nu met het Schiedams kampioenschap de kers op de taart?
“Ja, Schiedams Kampioenschap is voor mij natuurlijk nieuw en mijn eerste keer dat ik dat ga meemaken. We zijn na de laatste competitiewedstrijd wel door blijven trainen om toch as zaterdag proberen fit voor dit toernooi te verschijnen.
We benaderen dit Kampioenschap dan ook als elke normale competitie wedstrijd en gaan kijken hoe ver we kunnen komen.”

Wie zie jij als kanshebbers?
“Als Kanshebbers zeg ik toch HBSS en Excelsior 20, maar vergeet ons ook niet!”

Na de succesvolle jeugdeditie van het Schiedams kampioenschap voor jeugdteams zijn aankomende zaterdag 25 juni de standaard teams aan de beurt. Op een zomers terras van Grand Cafe Babbels werden Excelsior’20, SVV, Hermes DVS in poule A aan elkaar gekoppeld en in poule B gaan PPSC, Kethel Spaland (zo) en HBSS de strijd met elkaar aan.

Het evenement, waaraan de Schiedamse selectie-elftallen strijden om de eer van de jeneverstad is alweer toe aan haar zesde editie. PPSC (2015), SVV (zo) (2016), SVV (zo) (2017), Excelsior’20/SVV (zo) (2018) en Hermes DVS 2019 legde in de eerdere edities beslag op de titel en bijbehorende DUOCARCUP, de naamgever van de trofee. De afgelopen 2 jaar werd er door de Corona perikelen niet gestreden om de eer.

Het toernooi op het terrein van Hermes DVS start om 11:00 met de poulewedstrijden waarna via kruisfinales en de finale de uiteindelijke winnaar bekend zal worden. De finale staat gepland rond 15:00 uur. Alle wedstrijden duren 1 x 35 minuten en de scheidsrechters worden ook deze jaargang weer verzorgd door de enige echte Egbert Hadders van Scheidsrechters op Maat (SOM). De uiteindelijke winnaar gaat Schiedam aankomend seizoen vertegenwoordigen in de supercup wedstrijd tegen de Vlaardings kampioen.

Gezelligheid
Uiteraard staat naast de sportieve eer ook de gezelligheid hoog op de agenda. Het publiek kan genieten van de klanken van DJ Hendrik Offenberg en uiteraard kan er worden genoten van een hapje en een drankje. Uiteraard is de toegang gratis.

Het programma:

Hoofdveld (Groep A)
11:00 Excelsior’20 – SVV
11:45  SVV – Hermes DVS
12:30  Hermes DVS – Excelsior’20

Veld1 ( Groep B)
11:00 PPSC – Kethel Spaland (zo)
11:45 Kethel Spaland (zo) – HBSS
12:30 HBSS – PPSC (zo)

13:15  halve finale A: nummer 1 groep A – Nummer 2 groep B
14:00 halve finale B nummer 2 groep B – Nummer 1 groep A

14:45 verliezer  halve finale A – verliezer  halve finale B (strafschoppen)

15:00 FINALE: Winnaar  halve finale A – Winnaar  halve finale B

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *