Aankomend weekend op zaterdag 25 juni staat op het terrein van Hermes DVS alweer de 6de editie van het Schiedams kampioenschap voor standaard teams op het programma.  Waterwegsport.nl blikt vooruit met de deelnemers. Deze keer HBSS met oefenmeester Toon Wolters.

Trainer,hoe kijk je terug op afgelopen seizoen?
“We zijn zeker tevreden. Het was hier en daar moeizaam maar gezien de uiteindelijk krappe selectie die we over hadden kan ik meer dan trots zijn op de jongens. Helaas mocht het niet zo zijn dat we tegen Zuidland het potje uit konden halen anders hadden we zeker een goede kans gehad! Nu aankomend seizoen hierop door bouwen en op naar de mooie afdeling waar we volgend jaar waarschijnlijk in uit gaan komen. Onze ambities blijven overeind en dus gaan we volgend jaar weer voor de prijzen , iets wat bij onze selectie hoort.”

Hoe benaderen jullie het kampioenschap?
“Wij benaderen het Schiedams kampioenschap zeker weer zeer serieus . Een prestigieuze prijs die we met HBSS graag een keer willen pakken. Ik weet hoe het is door mijn winst met SVV maar een club als HBSS ontbreekt dit nog dus we zijn op zeker serieus mee bezig.”

Wie zien jullie als kansnebber?
*Ieder zichzelf respecterend Schiedams team zal deze prijs willen pakken dus ik neem aan dat iedereen kansen heeft. Verrassingen zijn vaker voor gekomen dus de bal kant alle kanten op , ook de onze !”

Na de succesvolle jeugdeditie van het Schiedams kampioenschap voor jeugdteams zijn aankomende zaterdag 25 juni de standaard teams aan de beurt. Op een zomers terras van Grand Cafe Babbels werden Excelsior’20, SVV, Hermes DVS in poule A aan elkaar gekoppeld en in poule B gaan PPSC, Kethel Spaland (zo) en HBSS de strijd met elkaar aan.

Het evenement, waaraan de Schiedamse selectie-elftallen strijden om de eer van de jeneverstad is alweer toe aan haar zesde editie. PPSC (2015), SVV (zo) (2016), SVV (zo) (2017), Excelsior’20/SVV (zo) (2018) en Hermes DVS 2019 legde in de eerdere edities beslag op de titel en bijbehorende DUOCARCUP, de naamgever van de trofee. De afgelopen 2 jaar werd er door de Corona perikelen niet gestreden om de eer.

Het toernooi op het terrein van Hermes DVS start om 11:00 met de poulewedstrijden waarna via kruisfinales en de finale de uiteindelijke winnaar bekend zal worden. De finale staat gepland rond 15:00 uur. Alle wedstrijden duren 1 x 35 minuten en de scheidsrechters worden ook deze jaargang weer verzorgd door de enige echte Egbert Hadders van Scheidsrechters op Maat (SOM). De uiteindelijke winnaar gaat Schiedam aankomend seizoen vertegenwoordigen in de supercup wedstrijd tegen de Vlaardings kampioen.

Gezelligheid
Uiteraard staat naast de sportieve eer ook de gezelligheid hoog op de agenda. Het publiek kan genieten van de klanken van DJ Hendrik Offenberg en uiteraard kan er worden genoten van een hapje en een drankje. Uiteraard is de toegang gratis.

Het programma:

Hoofdveld (Groep A)
11:00 Excelsior’20 – SVV
11:45  SVV – Hermes DVS
12:30  Hermes DVS – Excelsior’20

Veld1 ( Groep B)
11:00 PPSC – Kethel Spaland (zo)
11:45 Kethel Spaland (zo) – HBSS
12:30 HBSS – PPSC (zo)

13:15  halve finale A: nummer 1 groep A – Nummer 2 groep B
14:00 halve finale B nummer 2 groep B – Nummer 1 groep A

14:45 verliezer  halve finale A – verliezer  halve finale B (strafschoppen)

15:00 FINALE: Winnaar  halve finale A – Winnaar  halve finale B

Foto: Mischa Keemink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *