De wedstrijd om de Waterweg supercup  tussen regerend Schiedams kampioen HBSS en Vlaardings kampioen VFC (za) zal dit jaar worden gespeeld bij Excelsior’20. Zoals gebruikelijk zal de iconische tweestrijd tussen Haring en jenever een dag voor hemelvaart plaatsvinden, dat is dit jaar op woensdag 17 mei.

De Supercup traditie, in het leven geroepen door de organisatie van het Schiedams kampioenschap en gaat alweer haar vijfde editie in. Waar VFC (zo) de eerste editie won waren het vervolgens Deltasport en SVV die beslag legde op de titel. DVO’32 is de regerend supercup winnaar door Hermes DVS afgelopen jaargang te verslaan.

Waar de supercupfinale de afgelopen jaren plaatsvond op het terrein van Kethel Spaland zal er voor het eerste worden uitgeweken naar een ‘nieuwe’ locatie. “We hebben de afgelopen jaren uitstekend samengewerkt met Kethel Spaland, op de grens van Schiedam en Vlaardingen vond dan ook de oorsprong van de hernieuwde supercup zoals we die nu kennen,” laat Mischa Keemink, samen met Marvin Janssen en Ed Molenaar namens de organisatie weten. “Maar het leek ons leuk om de finale, in lijn met het Schiedams kampioenschap ook te laten rouleren over de clubs. Excelsior’20 is de eerste club in deze nieuwe trend. Sportpark Thurlede is een schitterende locatie wat voetbal ademt en het gaat hier ongetwijfeld weer een mooi voetbalfeest worden!”

De strijd is uiteraard ook dit jaar weer gratis te bezoeken en de avond wordt zoals altijd opgeluisterd met de nodige muzikale gezelligheid. Het programma wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Hou waterwegsport.nl en Schiedamskampioenschap.nl in de gaten voor het laatste nieuws!

09-05-2018: Voetbal: SVV v Deltasport: Schiedam
Supercup Vlaardingen Schiedam seizoen 2017-2018, Sportpark Willem Alexander, Copyright: Mischa Keemink
09-05-2018: Voetbal: SVV v Deltasport: Schiedam
Supercup Vlaardingen Schiedam seizoen 2017-2018, Sportpark Willem Alexander, Copyright: Mischa Keemink
SVV (zo) vs Deltasport supercup 2019, Scheidsrechter, Piere Korsius
DVO 32 – Hermes DVS supercup 2022
SVV (zo) vs Deltasport supercup 2019, Wethouder Fahid Minas
DVO 32 – Hermes DVS supercup 2022

 

Foto: Mischa Keemink en Ruben Zegers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *