HBSS - Excelsior 20 supercup 2023
In de strijd om de supercup was HBSS net iets sterker dan VFC. De neo-2e klasser Speelde opvallend volwassen en kon na de 2-0 zege de grootse cup in de lucht steken.

Een gouden rand om de als kampioen van 3D afgesloten competitie, zo noemde HBSS–trainer Toon Wolters de prijs. En de succesvolle oefenmeester grijpt liefst elke prijs die op zijn pad komt. Hij laat niets aan het toeval open en had dan ook zijn spelers persoonlijk verteld wat van hen werd verwacht. Omdat de voormalige bikkelaar op het middenveld een overtuigend persoon is, speelde HBSS gedisciplineerd en vol passie. Het duel, dat op het neutrale veld van Excelsior’20 speelde, kort gemaaid en gerold. De organisatie was strak en knap zodat niets een puike pot in de weg stond.

Veel kansen waren er niet in het eerste deel, toch ging HBSS door een doelpunt van Maruchen Zimmermann met 1-0 rusten. In de 2e helft werd iets meer getoond, VFC kon zelden gevaarlijk worden. In het laatste deel van de Schiedam-Vlaardingen ontmoeting wist HBSS zich wat te vermannen en bracht supersub Bajraktar, met immer 74 op zijn rug de beslissing.
,,We wilden wel,” sprak VFC-trainer Bas van Loenen ietwat laconiek, ,,maar kwamen tot te weinig kansen. De 2e helft drongen we wel aan, maar HBSS ving ons goed op. We moeten ons nu op de competitie richten, we moeten wel 2e klasser blijven.”

Toon Wolters kreeg van alle kanten te horen dat hij zijn eerste verjaardagscadeautje binnen had. Morgen wordt Toon Wolters een jaartje ouder en staat de cup op zijn schoorsteen.

 

Door: Ton de Leede
Foto: Chris Verwiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *