Het terrein van HBSS zal aankomend weekend bol staan van de sportieve gezelligheid. Zaterdag 24 juni spelen de Schiedams standaard elftallen om de eer van de jeneverstad en een dag later is de Schiedams Horeca met ruim 14 teams aanwezig om te strijden om de horeca titel! Waterwegsport.nl kijkt met de deelnemers vooruit naar het Schiedamse voetbalweekend vol gezelligheid!

Het Schiedams kampioenschap voor standaard elftallen kent met de zes deelnemende verenigingen een hoog ons kent ons gehalte met teams die elkaar weinig ontlopen. Het toernooi zal om 11:00 starten met de poulewedstrijden en de finale zal rond 14:30 geplant staan. Hermes DVS zal in ‘poule des doods’ B moeten afrekenen met Excelsior’20 en titelverdediger HBSS  om een plek in de halve finale te bereiken. ‘Kind van de club’ Robbert Palm speelde heel zijn leven maar voor 1 club en dat is ‘zijn’ Hermes DVS. Na 28 jaar als speler waarvan 15 in het eerste elftal zal de middenvelder tijdens het Schiedams kampioenschap nog 1 keer de schoenen onder binden. ”

Robbert, hoe kijk je terug op afgelopen seizoen? 
De doelstelling was om te promoveren. Dat is niet gebeurd, dus kan je spreken van een teleurstellend seizoen. We hebben lange tijd meegedaan om het kampioenschap. We wonnen de tweede periode en stonden bovenaan. In de maand april, toen het er om ging, hebben we de punten laten liggen. In de laatste weken hervonden we de focus en zijn met vertrouwen de nacompetitie ingegaan. Een off-day waarop we de kansen niet afmaken die er normaal ingaan, verliezen we van een zwak Stompwijk. De teleurstelling is daarom groot.

Persoonlijk
Persoonlijk  is het ook een teleurstellend seizoen geweest. Ik kamp de laatste jaren met verschillende blessures die mij weerhouden om normaal te kunnen voetballen. Mijn doel was om, na een seizoen met veel fysieke tegenslagen, dit seizoen na de winterstop blessure- en pijnvrij te kunnen spelen. Zeker in de laatste fase had ik graag nog een voetballende bijdrage willen leveren aan het team. Helaas heeft het vanwege diverse blessures en de nasleep daarvan niet zo mogen zijn. Toen het besef indaalde dat het herstel niet op gang kwam heb ik besloten dat dit mijn laatste seizoen zou zijn. Dat was toch een moeilijke beslissing om te nemen. Om op deze manier mijn voetballoopbaan bij Hermes DVS af te sluiten had ik uiteraard niet gehoopt en verwacht, maar de realiteit is dat dit het juiste moment is om te stoppen. Na 28 jaar voetballen en ruim 15 jaar als 1e elftalspeler van Hermes DVS is het mooi geweest. Het feit dat ik mijn hele leven als gewaardeerd lid en teamgenoot voor één club heb gespeeld, vervult me met een zeker gevoel van trots.

Wat is de ambitie van jullie kijkend naar aankomend seizoen?
De ambitie is uiteraard om te promoveren. Met een kampioenschap als ultiem maar haalbaar doel.
Met het afscheid van enkele sterkhouders in het verschiet is komend seizoen mogelijk de laatste kans voor hen om kampioen te worden. Als aanvoerder kan ik me het kampioenschap in 2014 nog goed herinneren. We waren toen een jonge talentvolle ploeg met veel voetballend vermogen. Ik wens de inmiddels dertigers die daar al bij waren en komend jaar hoogstwaarschijnlijk nog steeds het eerste elftal vertegenwoordigen, Marius Lansbergen, Koen Pijpers en Kai Broer, een kampioenschap van harte toe. Na 10 jaar opnieuw kampioen worden zou voor hun een prachtige Hermes carrière afsluiten.

Ik verwacht hongerigheid onder de jongens van mid tot eind twintig die nu zo’n 5 tot 10 jaar in de selectie zitten en al jarenlang met Hermes voor promotie spelen. De teleurstelling en frustratie van de afgelopen seizoenen kan volgend seizoen hopelijk worden omgezet in brandstof om week in week uit alles te geven. Die mindset is essentieel voor dit team om uit de 4e klasse te komen. Met een aantal gerichte versterkingen die zorgen voor concurrentie in het elftal zie ik Hermes DVS komend jaar meedoen om het kampioenschap.

Hoe schatten jullie je kansen in voor het Schiedams kampioenschap?
Het is lastig te zeggen. In 35 minuten kan er van alles gebeuren. Wie het eerst scoort wint de wedstrijd over het algemeen. Een aantal jaar geleden hebben we verrassend de winst gepakt. Afgelopen editie verloren we in de finale van HBSS. Ik schat dat de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn, met HBSS als duidelijke favoriet voor de winst. Stiekem hoop ik op een mooi afscheid.

Wanneer zijn jullie tevreden?
Als we lekker gevoetbald hebben, het publiek weten te vermaken en blessurevrij de zomerstop in gaan!

Wat vinden jullie van het Schiedams kampioenschap in zijn geheel?
Een mooi evenement waar voetballend Schiedam bij elkaar komt om in ongedwongen sfeer te genieten van elkaars gezelschap en een mooie pot voetbal. Het is een leuke manier om het seizoen met elkaar af te sluiten. Ondanks het vriendschappelijke karakter wil uiteindelijk elke deelnemende club zich een jaar lang kampioen van Schiedam mogen noemen.

 

Het programma:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *